Köztes

Közéletiség és ami közöttünk van

Utolsó kommentek:

erdelyik 2017.10.12. 22:19:43

A kérdés nekem úgy is felvetődik, hogy szabad-e az egyháznak ünnepelni a 500. évfordulót?

Bejegyzés: Itt állunk, tehetünk-e másként?

Vilmos Veres 2017.10.12. 20:29:05

A válasz egyértelmű már az"átkos"is tanította Te is kimondtad nem is tehetsz mást

Bejegyzés: Itt állunk, tehetünk-e másként?

miketbeszéltek 2016.05.17. 14:12:23

@masada: A cikk következtetéseivel én sem értek egyet, de pontosan Ferenc a feltétel nélküli migránsbefogadás egyik fő apostola!

Bejegyzés: Migráció és a sokféleséget tisztelő protestantizmus

miketbeszéltek 2016.05.17. 14:06:35

@masada: Inkább Te élsz álomvilágban. Hasonlítsd össze a világban a spanyol -portugál nyelvterületű (katolikus), és a protestáns dominanciájú országokat: Spanyolország-Portugália, Latin-Amerika vs USA, Németország stb. Spanyolország művészeti emlékei annak is köszönhetőek, hogy az újvilág kincseit ők erre herdálták el, ezzel szemben máshol beindította a társadalmi fejlődést, az életszínvonal növekedését, de még erkölcsileg sincsenek magasabb szinten ezekben az országokban!
Abban lehet igazság, hogy a protestantizmus valóban kiüresedett sok helyen-máshol folytatódott, és ellentmondásokkal, képmutatásokkal együtt is valóban volt a pápaságnak konzerváló szerepe, de ez is a szemünk láttára omlik össze Ferenc ténykedése nyomán.

Bejegyzés: Migráció és a sokféleséget tisztelő protestantizmus

masada 2016.05.16. 09:56:05

Micsoda álomvilágban éltek...a protestantizmus szegényes értékrendszere teszi tönkre Európát...elég csak összehasonlíttani a déli, katolikus eredetü gazdag kultúrájú országokat és az északi, nem törődöm jámborságot és a liberalizmust amit pont a protestantizmus engedett elburjánzani.

Bejegyzés: Migráció és a sokféleséget tisztelő protestantizmus

Orosz Gábor Viktor · http://koztes.blog.hu/ 2016.03.10. 08:10:13

Nyilván van a menekülteknek egy olyan halmaza, akik az emberi méltóságuk és jogaik megsértése miatt menekülnek, vagy olyan törvények elől, amelyeket nem csak ők, de az európai kultúrkör is barbárnak tart. Törvénytelenül menekülni a törvénytelenség elől? Azt gondolom ez teljesen rendben van. A probléma, hogy ezeket az embereket is kriminalizálja a migráns kifejezés!

Bejegyzés: Menekült, vagy migráns?

mikmaq 2016.03.09. 21:59:53

Akikről írsz, azok csak Törökországban nevezhetők menekülteknek, ha onaen eljönnek és a határokon papírok nélkül mennek tovább, akkor már illegális határátlépők, azaz _közönséges bűnözők_. Ennyi, ez ilyen egyszerű. Nem a kifejezés legitimálja a fellépést, hanem a törvény. Nem kell 25 pontos betűvel kiírni a csúsztatásodat/hazugságodat, mintha az igazság lenne, hanem a törvény alapján kéne használni a helyes megfogalmazást (és ugyanez alapján cselekedni, azaz a határon megállítani minden ilyen embert). Persze, a magát liberálisnak hazudó média erre nem képes, csak a sajnálatra tudnak építeni. Szerencsére már sokan átlátnak rajtuk.

Bejegyzés: Menekült, vagy migráns?

tralalala 2016.03.09. 21:55:49

Vagy pl. azt is jelentheti, hogy aki Indiából jön, az nem menekült.

Vagy ha ő igen, akkor az is, aki Magyarországról megy Németországba. Vagy Angliából Ausztriába.

Bejegyzés: Menekült, vagy migráns?